Blog se renovira :)

Blog koji se ovde nalazi je u fazi renoviranja. Svi dosadašnji postovi su obrisani sa namerom da se sa pisanjem bloga ponovo krene od samog početka. Razlog zbog kojeg sam se odlučio na to je što sam pri otvaranju ovog bloga imao nedovoljno razradjen koncept, odnosno ideju o tome kakav bi blog trebao da bude (teme o kojima bih pisao, način na koji bih pisao, odnos sa posetiocima bloga i svrha/svrhe bloga i postova). Nisam očekivao veliki broj posetilaca bloga kada sam ga prvi put planirao i pisao i isto tako ni sada to ne očekujem; naprotiv, bio bih iznenadjen većim brojem poseta. Medjutim, još pri prvobitnom planiranju bloga imao sam ideju o tome kakav bi opšti utisak blog i postovi na blogu trebalo da ostavljaju na posetioce.

U suštini imao sam ideju koju (po mom mišljenju) u praksi nisam uspeo (ili mogao) da izvedem onako kako sam to u teoriji planirao.

Jedna od stvari koje mi je lično smetala je forma tekstova koji nije bio u skladu sa prvobitnim planom po kom sam želeo da sadržaj svakog posta bude s jedne strane informativan/edukativan i s druge da zabavi / da sadrži odredjenu humornu notu / da bude vedrog tona / da zabavi (znak kose crce / u ovoj rečenici je korišćen kao zamena za i/ili).

Druga stvar koja mi je smetala nije vezana za sadržaj, već za sam dizajn, pri čemu pretežno mislim na svaki deo bloga koji je vezan za neki slikovni format – pozadina, oznaka bloga, pa i same slike u blogu.

Da ne bih previše objašnjavao, samo ću reći da više stvari nije bilo onako kako sam želeo, a to nisam mogao do sada da ispravim zbog nedostatka vremena. Medjutim kako je blogovanje jedan moj hobi (a šta je i život bez neke neformalne ljubavi), rešio sam da za to sad nadjem vremena i da „renoviram“ ovaj blog u obe njegove verzije (ovaj blog na internetu postoji u dva primerka koji su duplikati jedan drugom i to jedan pisan na Google-ovom servisu Blogger i jedan pisan na WordPressu). Dakle, kako je problem koji sam imao sa blogom bio taj što plan nije odgovarao realizaciji (i odudarao je više od željenog), promena bloga će doći od samog korena, odnosno baš tog plana u kojem već sad postoji promena, pa i u realizaciji. U prevodu, ovog puta je pri planiranju bloga više pažnje dato samoj realizaciji umesto konačnom utisku, a promene je pretrpeo i sam koncept.

Što se tiče postova sa bloga koji su obrisani ili će to uskoro biti (odnosi se na sve postove koji su do sada objavljeni, a ne odnosi se na postove koji će biti objavljeni u budućnosti, nakon „renoviranja“ bloga i na ovaj post) njih imam sačuvane u kompjuteru u izvornoj formi i nameravam da ih u budućnosti ponovo objavim na nekom mestu na internetu koje ću koristiti u takve svrhe. U slučaju da postoji potreba za nekim od tih postova ili nekom od informacija koja je bila objavljena u nekom od njih, za vreme dok ti postovi nisu dostupni na internetu, moguće je kontaktirati me i ja ću vrlo rado odgovoriti.

Ako je kojim slučajem i vama potrebna neka promena na blogu, ako počinjete da pišete novi blog, ako ste novajlija u pisanju blogova ili ako su vam samo potrebne nove ideje, preporučujem da posetite Blog Snelle na adresi http://blogsnelle.blogspot.com/

S poštovanjem

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s